Снимка: БГНЕС
fallback

13 души се очаква да се завърнат от чужбина в Община Самоков до края на тази седмица, съобщи д-р Красимира Ковачка, директор на болницата в града и председател на Общинския кризисен щаб.

Те ще пристигнат от Италия и незабавно ще бъдат поставени под карантина по домовете им. Списък с имената е предоставен в Националната здравна инспекция и личните лекари на пациентите ще бъдат информирани за това.

28 души са под карантина в общината в момента, предаде Радио София

Още двама са под домашно наблюдение, тъй като са пристигнали със самолета от Барселона, в който е пътувал заразеният с коронавирус от Варна, обясни д-р Ковачка. Тя изтъкна, че лицата, на които е наложена карантина, трябва да подпишат някаква декларация, че спазват наложения режим.

Има предложения и да бъде отбелязано на мястото, където живеят, че в къщата има човек под карантина и нейния период.

#ОтговорниВкъщи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

МАРИЕТА

преди 3 години

Бате Сали не живее в махалата ...,той живее в МАХАЛАТА НА БОГАТИТЕ ДО ИСКАРО...!!! ТЕЗИ ТАМ НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА ...., НО ИМАТ РАЗКОШЕН ЖИВОТ ...ПАРТИЯТА ИМ БЕШЕ ЛЮБИМА И СЕГА ИМ ТРЯБВА ЖИВОТ. ИМА ТАКИВА И В ДРУГИ КВАРТАЛИ , ДЕТО СА ОТ СЪЩАТА КЛАСА ...ОГРАБИХА ПРЕДПРИЯТИЯТА И ДЪРЖАВАТА БИ ТРЯБВАЛО ДА ГИ ОСЪДЯТ И ДА ГИ ВКАРАТ В ДА ВЪРНАТ ТЕЗИ ТЕКСТИЛНИ И ДРУГИ ПРЕДПРИЯТИЯ , ЗА ДА ИМАТ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ И ДА СЕ ПРЕПИТАВАТ. А ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ , КОИТО ВЗЕМАТ НАЙ МНОГО ДО 200 ЛВ.И МИЗЕРСТВАТ ..!!!

11

typ milicioner

преди 4 години

До Анонименами ще идат да си купят и кел файда от карантината. Българийка - вари я печи я - нищо не става :)

10

Анонимен

преди 4 години

Всеки ден уж дават някаква информация. Но в изнесеното винаги липсва дори приблизителна картина на състоянието на регистрираните с вируса. Колко от тях са реално болни. Защото всички ние си носим огромно количество вируси, бактерии и всякакви микроорганизми, идентифицирани и не, поне 30% от теглото на човека са бактерии и други божи създания, благодарение на които живеем.

fallback