Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Нивото на язовир “Студена” е вече над 8 милиона кубика, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

“Накрая сме на няколкомесечно огромно изпитание. Хубавата новина е, че природата е благосклонна към нас – мек февруари, влажен февруари, влажен март. Нивото на язовир “Студена” е вече над 8 милиона кубика. И затова от днес започват да се увеличават часовете, в които перничани ще имат вода”, съобщи Владимиров пред БНТ.

Oще по темата

Той допълни, че съоръжението, което се изгражда през Мало Бучино, вече е готово. Тръбите са пълни с вода, а след утре ще бъдат обезпаразитени, след което следват 48-часови проби.

“Надявам се вече към края на седмицата да можем да черпим вода от Бели Искър през водопроводната мрежа на столицата”, каза още кметът.

Той каза още, че до края на седмицата се очаква перничани да минат на нощен режим. Като уточни, че от края на седмицата перничани ще могат да имат вода от 6 ч. сутринта до 22ч. вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

тигъра

преди 4 години

Нали преди седмица казаха че почват 48 ч. проби.А водата няма да е от Бели Искър,а от Искър.От Бели Искър ще пускат вода към Искър.

14

комисар Монтал Банов

преди 4 години

Статия в аболютно гереберастки стил -фукане и лъжи ! Само като прочетох за "влажния февруари и влажния март" и картинката ми се изясни : както пишеше вдруг коментар - "опразнен е друг язовир , за да се напълни Студена" , иначе откъде вода ?!

13

Анонимен

преди 4 години

До ЕДИ КОЙСИПразна е главата ти.

fallback