Снимка: БГНЕС
fallback
Сръбските гранични власти обявиха, че ГКПП Градина, съпределен на българския пункт Калотина, се спира преминаването на леки коли, микробуси и автобуси. Ще се пропускат само товарни автомобили, сръбски граждани, дипломати и граждани с постоянно пребиваване в РСърбия, съобщи Министерството на външните работи. 
 
От 12.03.2020 г временно е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.
 
Временна забрана е издадена за влизане на територията на Република Сърбия на граждани, които пристигат от Италия, Китай, Република Корея, Иран, Испания и Швейцария, Австрия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.
 
От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.
 
Интензивен трафик има на товарни автомобили в двете посоки на границата ни с Румъния на ГКППВидин-Дунав мост. По информация на румънските гранични власти от 14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението ще продължи 30 дни. 
 
Чужди граждани, както и българи, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните автомобили над3,5 тона са освободени от новите ограничения на движението. 
 
Гореспоменатите мерки и ограничения важат и ще се прилагат и върху морските и речните превози.
 
На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.Турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници в Турция на ГКПП Капъкуле. Това може и да предизвика забавяне на преминаването на границата в посока към Турция. 
 
По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.
 
На границата с Република Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на вход и изход за товарни автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Затворете всички ГКПП в това число и с Гърция, още ли зараза чакате да се внесе за да удължите извънаредната положение до изборите догодина.

7

VolvoFan

преди 4 години

До нтсСпоко и това ще стане, нека да не горят истинските ни сънародници заради бандата римляни !

6

Az

преди 4 години

А едно време комунистите ви казаха да марширувате и да ядете марули като невидели. От от тогава си ги обичате (от радиацията е предполагам), нормален човек няма който да харесва пролетариата...

fallback