Снимка: БГНЕС
Хотелите в зимния курорт в Банско затварят. Поради разпространението на коронавируса отложените резервации в курорта вече са достигнали 90%, коментира пред журналисти Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско, цитиран от в. Монитор. 
 
Спадът на туристическите резервации от Израел, които са редовни гости в Банско е 95%. Туристи от западния свят дори не пристигат на летището в София. Минимални, но все пак ги има, са и отлаганията от български туристи. 
 
"Лично говорих  с представител на един от големите туроператори, които си правят мониторинг на записванията и за съжаление има над 30 % спад на запитванията и резервациите в сравнение със същия период на миналата година, което е много притеснително. Март месец е традиционно силен месец, но сега сме в един период на мълчание – телефоните не ни звънят за резервации, а само за отлагания. През отминалия уикенд хотелите в зимния ни курорт са усетили най- осезаемо отлива на туристи“, констатира Малин Бистрин.
 
До края на седмицата се очаква някои хотели да затворят, защото почти всички резервации са отложени. Заведенията за хранене и развлечение също остават празни. Летният сезон е застрашен от пълен срив.Гласуваното от Парламента извънредно положение потвърждава притеснението на хотелиерите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase