Снимка: БГНЕС

Намалява броят на пътуващите с междуградски автобусен транспорт заради коронавируса. Това заяви изпълнителният директор на Централна Автогара - София Иван Мирославов пред "Фокус".

Той обясни, че по инициатива на Централна Автогара-София още в началото на месеца е издадена заповед всички служители да използват препарати за дезинфекция и да засилят хигиената на автогарата.

Отделно от това фирмата, която почиства Централна Автогара-София, дезинфекцира допълнително 4 пъти дневно сградата, за да не се увеличи разпространението на заразата.Той каза още, че Централна Автогара-София не може да санкционира фирмите за почистване, нито фирмите превозвачи за неизпълнение на мерките за сигурност, но за това има други отговорни органи.

"Освен нашите служители на касите, на бариерите и тези, които обслужват терминала, няма как ние да наложим задължения за дезинфекция на автобусите, които пристигат на Централна Автогара-София. Но фирмите превозвачи, до колкото знам, се стараят да обработват автобусите с препарати, когато тръгват от техните автогари. Дали всички взимат тези мерки, няма как да се знае", коментира той.

Иван Мирославов обясни, че Регионалните здравни инспекции и БАБХ са тези, който би трябвало да следят и да прилагат санкции, ако се наложи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase