Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Няма нови случаи на коронавирус в Плевен, освен двамата установени - на 27 и 61 г., като по-възрастният е с хронични проблеми. Обхванати са всички контакти на двамата пациенти. Вчера са взети още 23 проби и са изпратени до лаборатория в София", каза по Bulgaria ON AIR Николай Деков от РЗИ-Плевен.
Oще по темата


Той коментира и случая с Окръжната болница в града и създалото се напрежение с онкоболни пациенти.

"Здравната система беше подложена на напрежение и заради това е получена неточна интерпретация на заповедта на министъра. Дейности като химиотерапия остават в сила", каза той.

В града има група италиански работници, обхванати от самото начало, те са от райони на Италия, които не са засегнати. За момента тази група не представлява опасност за населението на град Плевен.

От вчера е започнала дезинфекция на градския транспорт и част от сградите. Тя ще се извършва от лицензирани фирми. Не е ясно докога ще бъде удължено прекъсването на учебните занятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Как пък тоз вирус се завъртя,че навъртва в индустриални райони как за начало в развитието си като подходяща среда за него и неподходяща за хората установили се в тез места,докато беше преди месец въобще неизвестен или неподозиращо съществуващ под класифициран номенклатурен номер за този месец му съставиха такъв по номерация,че още бил мутирал,но мутацията му може да се предвиди от що е произлязъл,кой му е първоизточника и предпочитанията му да влезе в реакции и чрез начини,методи да се установи.

14

Анонимен

преди 4 години

Какво ще стане с предварителните изпити , насрочени за 21.03 в МУ, някой знае ли?

13

Анонимен

преди 4 години

Да колкото китайците в Италия ,вън от България

fallback