Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Създадена е специална огранизация за изплащането  на пенсиите в Гарбово, съобщи кметът Таня Христова.

Тъй като на 9 март започва раздаването на пенсии, от РЗИ апелираха пенсионерите да не се скупчват в пощенските клонове и пред банкоматите, тъй като COVID-19 е най-опасен за възрастните.

Oще по темата

Днес се очаква да излязат резултатите от нови 94 проби за коронавирус, изпратени в Националната референтна лаборатория от Габрово, след като там бе установена 75-годишна пациентка с COVID-19 .

Жената е приета с пневмония на 3 март и лежи в инфекциозното отделение, състоянието й се подобрява, увериха здравните власти.

След като заразата дойде у нас, започна издирване на всички, имали досег с пациентката. Така се оказа, че от първоначално изпратените 46 проби за коронавируса, 40-годишна медицинска сестра даде положителен резултат. Първоначално бе съобщено, че тя се е грижила за пациент №1, но се оказа, че двете не са имали пряк контакт - сестрата работела във вътрешното отделение, но на пост извън него.

В града бяха предприети извънредни мерки, освен училищата, затварят детските градини и ясли, университета.

Отменени са всички културни и масови мероприятия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Блокада - глупости! Журналистически евтини трикове.Нямаше такова нещо вчера. Дори и днес няма до момента. Обаче висим още и чакаме резултатите от пробите. Крайно време е да се обявят. Не може да ги няма. Престъпно е да се мълчи по въпроса!

23

Анонимен

преди 4 години

Блокирана им е съдната способност.

22

Анонимен

преди 4 години

До Пижо8, алтернатива има - новата частна болница в габрово, собственост на местни дерибеи и министри.

fallback