Снимка: БГНЕС
fallback

Няма положителни проби към днешния ден у нас.  99 пациенти са изследвани за коронавирус у нас в петък, всички проби са отрицателни. Това обяви на традиционния брифинг шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, който оглавява и Националния оперативен щаб.

Oще по темата

Пробите са разпределени в Националната лаборатория – 66, останалите са във ВМА и Варна. По думите му за днес са заложени 20 проби във Военномедицинска академия.

51 души под карантина във Видинско. "Шест от тях са на пациенти, които вече са пролежали карантинния си период във ВМА. Ще трябва да получат втора отрицателна проба", обясни Мутафчийски.

Вчера са били освободени трима пациенти.

По думите на Мутафчийски, в региона 45 са случаите в Гърция, в Румъния са девет, в Северна Македония са три, в Хърватия са 17. В Юна Корея са над 6500 случаите, в Иран са 4700, в Италия са 4600. В Германия и Франция са към 700 случаи. В Сърбия засега също няма нов обявен случай и така там има един заразил се с вируса. Данните са от 06.00часа тази сутрин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Валентин Тодоров

преди 4 години

Той ще дойде.Другото вече ясно е,че нямя да изчезне с настъпването на пролетта като сезонен грип.Но паниката не помага на никого,особено след като другото което вече стана ясно е,че опасността от Covid 19 за здравите хора и децата не е много по-голяма от "обикновения" грип.Най-големия проблем от научна гледна точка е,че все още не е намерено "огнището" откъдето е тръгнала заразата и това не позволява да се изясни как и защо вируса е почнал да мутира и как и от кого се е прехвърлил на хората.

132

ПроСоТо

преди 4 години

да,малко шантаво звучи това:..-"И ДНЕС без регистриран случай"....Се едно чакаме с нетърпение поне първия такъв..

131

Анонимен

преди 4 години

Е ,стига де.Всички вече с нетърпение чакат първия случайв Бг.

fallback