fallback

На фона на грипната епидемия в цялата страна, репортерска проверка на кореспондентите на Bulgaria ON AIR във Велико Търново показа препълнени заведения и търговски центрове. Спазват ли се препоръките на здравните власти?

Въпреки обявената грипна епидемия, топлото и слънчево време масово изкара навън хората във Велико Търново, които не се страхуваха от зараза, а използваха слънчевите лъчи за разходки и срещи по кафенета и ресторанти.

"Грипът е въздушно-капкова инфекция, предава се от човек на човек при близък контакт, контактът обикновено е при някакъв разговор. Това беше и причината да бъдат спрени учебните занятия във всички училища, да се препоръчва ограничаване на всички масови мероприятия", каза директорът на РЗИ - Велико Търново д-р Евгения Недева пред Bulgaria ON AIR.

В най-големия търговски център в старата столица откриваме десетки групи ученици, които по време на грипната ваканция са заменили срещите в класната стая с посещения на магазините и заведенията тук.

Много от децата, които от днес трябва да стоят вкъщи, са в мола заедно с родителите си.

"Не ме притеснява, затова сме и тук, разхождаме се. Мисля, че няма нужда излишна паника да си създаваме и стрес", каза жителка на Велико Търново.

С обявяването на грипна епидемия, освен учебните занятия, са отменени и културни и спортни мероприятия, свижданията и плановите операции в болниците, както и детските и женски консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

При частника няма грип. В нашата шивашка фирма сме 80 жени. Коя кихне, коя кашля, ама няма почивен ден или т. н грипна ваканция. За частни такива болести няма. Да му мислят държавните.

16

Анонимен

преди 4 години

Помните ли 2012, когато смятаха че света ще загине? Президента тогава седеше в бункер и ни поздравяваше на фона на американска планина. Ние бяхме с приятели и се веселяхме! И тогава посрещнахме края на човечеството подобаващо, и сега ще го посрещнем подобаващо. Който иска да ходи в бункери, да ходи, който иска да се паникьосва-моля, ние пак ще оцелеем на пук на световната истерия. Баз държа, че всичко ще свърши по същия начин по който апокалипсисът през 2012 или 2000 год

15

Анонимен

преди 4 години

Балканския селянин както винаги знае повече от всички останали.

fallback