Снимка: БГНЕС
fallback

Обявена е грипна епидемия и ваканция за цялата страна от днес - 6 март, до 11 март вкрючително, съобщи bTV.

В училищата се преустановяват учебните занятия. Спират се профилактичните прегледи и имунизации. Ще се отменят и плановите операции и свиждания във всички лечебни заведения.

Препоръчва се и спиране на учебните занятия в университетите, както и отмяната на масовите спортни и културни мероприятия. 

Oще по темата

Здравните власти обявиха, че много от инфекциозните отделения в болниците са пълни и се налага разкриване на допълнителни легла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

аз искам някой да ми обясни какво правят родителите, когато е обявена грипна ваканция! как ходят на работа?... не всички имат възможност да наемат гледачка, не всички имат помощ от баби и дядовци... но иначе могат да ти вземат детето ако го оставиш само...

11

Анонимен

преди 4 години

Как си го представяте в съседните държави да има корона вирус а на Мутренската територия да няма нито половин кУрона вирус. Не само има но има и възнесли се. Но на сеяндурските медии е забранено да разгласяват такива щуротии. Случайно ли спряха учениците от раз от училище. Кога е било това. В София при първият грип чакаха да се гътнат хиляди деца и чак тогава обявиха епидемия. А сега няма нито едно болно ддете но обявиха ваканция.

10

Анонимен

преди 4 години

Брей пълни са болниците без нито един случай на корона вирус. И тогава ако имаше корона вирус къде щяхме да настаняваме болните? На улиците? По стадионите? Пълен цирк е държавата ни. От цял свят, само тук няма нито един болен, ти да видиш.

fallback