Снимка: БГНЕС
fallback

Всички направени проби от изминалото денонощие у нас за коронавирус са отрицателни. Това каза на редовния брифинг пред ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб, предаде "Фокус“.

"Направени са 12 в Националната лаборатория, 12 във ВМА и 3 във Варна. Всичките са отрицателни. Беше осъществен и междулабораторен контрол – по 6 разменени проби, които са отрицателни“, посочи Мутафчийски.

По думите му за денонощието във ВМА са приети 11 човека, които ще бъдат тествани.

"Освободени са двама след отрицателни проби. Днес 3 лица подлежат на същия контрол и евентуално ще бъдат освободени. Разширяваме кръга на лицата, които тестваме. Инфекциозните отделения са пълни особено в източна и централна България. Същото положение е и в Благоевград, където няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники“, каза още Мутафчийски.

"След анализ от тази сутрин ще изпратим писмо за бърза реакция от Министверство на здравеопазването и службите, ангажирани с болничното лечение да свикат незабавно директорите на областните болници, за да докладват какви са допълнителните средства и сили, които ще отделят евентуално за справяне с коронавирусната инфекция, когато и ако се появи в България. В Сливен например има 30 легла в инфекциозното отделение на областната болница, а пациентите са 38, като са разкрити допълнително 8 легла“, добави той.

Инфекциозните отделения в голяма част от страната вече са пълни, обяви шефът на ВМА.

"Във военната болница в Сливен има 10 инфекциозни легла, като и там са разкрити допълнителни легла. Капацитетите са запълнени. Ще трябва да се закриват отделения, за да се трансформират за инфекциозни случаи“, каза оше Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

до простия Генерал

преди 4 години

Отрицателно ти е сивото вещество ( мозък се казва)*** Военен

101

Важна информация !

преди 4 години

Ако почине член на семейството от Corona Virus да знаете че цялата отговорност носи правителството на вашата държава .Имате право да подадете иск срещу държавата за нарушаване на чонешките права !

100

Заразени в Бг

преди 4 години

Защо няма новини за corona virusa а ??Защото вече не могат да крият заразените !!!Ще излезе всичко на бял лист и с черни букви ще пише за вас Лъжците от Генералния Щаб !!!

fallback