Снимка: БГНЕС
fallback

Притокът към язовир "Студена" се е повишил днес на 2168 л/сек., разходът е 252 л/сек., съобщиха от местното  ВиК. Нивото на язовира се покачва и сега наличният обем е 4 800 000 куб.м при капацитет 25 519 100 куб.м.

Според управителя на "ВиК" Борислав Иванов прогнозите са оптимистични, защото се очаква да продължи да вали.

Oще по темата

Кметът Станислав Владимиров прогнозира пред Нова тв, че при влажна пролет, още преди началото на лятото е възможно режимът на перничани да бъде облекчен, като се премине към спиране на водата само през нощта.

Планира се в средата на март да се тества водоподаването от язовир "Бели Искър". Тогава ще бъде прекратено ползването на вода от "Студена", за да се напълни по-бързо язовирът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Най-смешното е перничани как си траят като бити мишки. Това е показателно за бъдещи тръскания на пернишкия брашнян чувал... Сега оатана само въздуха да им спрат, че да гледаме сеир!

21

Анонимен

преди 4 години

Като са пълни що им строим водопровод да вземат от Софийския язовир?Тихо ве. Тряя се краде!

20

Анонимен

преди 4 години

Е, бива ли такова нещо? Грипен Кремъл-вируса ви призовава да се вдигнете на метеж, *** плагиатства Кастро за "изправянето и падането" - пак изтървахте "революцията"!Хайде сега да подкокорасате още някой комуноид за това, че му е изникнала пъпка на г..а - саботаж, криза, скандал, "революция"!

fallback