Снимка: БГНЕС

Всекидневно автомобили се повреждат на улица към промишлената зона на Силистра и предизвиква недоволство в ръководствата на местните фирми. Хората се оплакват и за това, че за проблема се знае от години, но така и не се решава, съобщи bTV.

Улицата е "Харалмпи Джамджиев", именно тя води към промишлената зона на града и предизвиква недоволството на жителите.

Инж. Георги Гайдаров, който е изпълнителен директор на фирма за металопежещи машини, споделя, че от години улицата не се поддържа и е в трагично състояние. Трудно е по нея да се движат автомобили.

"Тук минаваТ много тежкотоварни автомобили, които носят стоки от и за фирмите, които работят тук. А освен това създава опасност, тъй като многото дупки и невъзможност да се шофира нормално по нея принуждават шофьорите да предприемат рисковани маневри и често се случват и катастрофи", коментира Гайдаров.

"Ние се занимаваме с търговия и е едно постоянно перо разходите по ходовата част и по разбитите джанти и накъсаните гуми на автомобилите", допълни Цвенелин Марков, управител на фирма за вторични суровини.

Недоволни са и шофьорите, които идват от други градове за продукцията на местните фирми.

За една от фирмите, която произвежда керемиди, пътната настилка поврежда не само колите, но и стоката по път към клиентите.

"По-скоро имиджа ни страда от тази работа, тъй като ние загубите ги покриваме, но клиентите ги губим по този начин, защото казват – вашите керемиди са слаби", посочват от фирмата.

Фирмите са принудени сами да се справят с проблема. Още си личат местата, където дупките са запълвани с натррошени керемиди или са заливани с бетон, или снегът е бил разчистван с булдозери.

"Дупките на изхода от нашето предприятие бяха огромни и ги попълнихме сами с наши материали колкото можахме, но не е професионално изпълнено", изтъкна Боян Варадинов, управител на фирма за керемиди.

От общината в Силистра признават, че неведнъж са получавали сигнали за разбитата улица, но оправянето й е непосилно за местния бюджет.

Тихомир Борачев, зам. - кмет на община Силистра, признава, че единствената възможност е да се използват европейски програми. По думите му е подаден проект към общината с приоритет към този програмен период.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase