Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Свищов днес от 11.00 ч. с общоградско възпоменание и поднасяне на цветя ще бъде почетена паметта на загиналите при земетресението на 4 март 1977 година.

Градът дава 129 жертви.

Сред загиналите при земетресението в Свищов са и 27 деца, припомня БНР.

Трусът с магнитуд над седма степен по скалата на Рихтер от епицентъра във Вранча преди 43 години срути жилищен блок и работническо общежитие на химическия завод.

„При спасителните работи нямаше секунда да се почива – разказва доброволецът Иван Димитров за спасителната операция. - Постоянно се работеше, на смени се работеше. Вадеха се мъртви хора, живи хора. Голяма мобилизация, голяма амбиция, хората помагаха отвсякъде. За съжаление това е черният ден на Свищов“.

Свищовлии и общинското ръководство на града ще поднесат цветя на двете паметни плочи на „33 Свищовски полк“ и на площад „Велешана“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Karen martin

преди 4 години

Имате ли някаква финансова криза? Имате ли нужда от заем за рефинансиране на вашия дом? или да разширите бизнеса си? Имате ли нужда от заем за уреждане на спешни дългове? Имате ли нужда от заем, за да изплатите сметките си? и др. Вземете заема от $ 2 000 до $ 150 000 000,00 USD / EURO / POUNDS, тук, в HARRY CYRIL FANM FIRM, ние даваме заем в размер на 2% и Пари, преведени във вашата сметка в рамките на 3 часа след одобрение. Ако се интересувате от получаване на заем, свържете се с нас чрез електронна поща: harrycyrilloanfirm93***yahoo

69

да

преди 4 години

1976 се уволних войник от Свищов 1977 стана земетресението Падна блок на 7-8 етажа до земята до поделението и общежитието на Свилоза -добре че тогава се е извършвала смяната и не е имало много хора

68

Пенсионер

преди 4 години

Ех какви славни времена бяха !А бяхме млади.

fallback