Снимка: Pixabay

Непълнолетни младежи са хванати без придружител в нощни заведения по време на акция на полицията, съобщи в. Монитор.

Специализираната полицейска полицейска операция е проведена на територията на Пазарджик от служители на отдел „Охранителна полиция“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, на районните управления в Пазарджик, Пещера, Септември и Панагюрище.

През нощта в петък срещу събота служители на реда са извършили проверка на нощни заведения, клубове и обществени места около тях. По време на акцията органите на реда установили 16 нъпълнолетни, които пребивавали след 22 часа без пълнолетен придружител в забранените за тях заведения.

Въпреки всички забрани на някои от тийнейджърите е бил сервиран и алкохол. Установен е и случай, при който пълнолетен младеж е предоставил личната си карта на свой непълнолетен приятел, за да я представи пред проверяващите полицаи. На две от заведенията е извършена и проверка на охраната съгласно Закона за частната охранителна дейност.

Открити са нарушения при воденето на необходимата документация. Всички непълнолетни нарушители са отведени в Районното управление в Пазарджик. Там е установена тяхната самоличност и са проведени беседи с инспектори „Детска педагогическа стая“. Децата са предадени на родителите им срещу разписка. Предстои да се съставят актове за установените нарушения съгласно Закона за закрила на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase