Снимка: БГНЕС
fallback

Оръжейници от двата военни завода в Лясковец и жители на града ще протестират днес срещу задължението да пътуват с винетки до работните си места. Протестът се организира от Синдикат "Защита".

Двата военни завода, в които работят над 2000 души, са на второкласен републикански път.

Заводите са на 300 метра от табелата Лясковец. За тях няма градски транспорт, нито организиран превоз от работодателя и работниците пътуват с личните си автомобили, които трябва да имат винетка, пише БНР.

От Синдикат "Защита", организатор на протеста в 11,30 часа на площад "Възраждане" в Лясковец, посочват, че ситуацията е породена от чиновническо решение в Общината за преместване на табелата за населеното място, с което военните заводи попадат извън града.

От общината съобщиха, че са изпратили искане до Пътната агенция да получат за стопанисване километър и половина от пътя от Лясковец покрай военните заводи до село Драгижево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

До 62

преди 4 години

Въобще не е така по цял свят! Напротив в повечето цивилизовани страни има напълно безплатни пътища, които могат свободно да се ползват наред с платените. Тук просто за пореден път управляващото бездарие се изцепва без да взема в предвид реалната ситуация.

56

До 60

преди 4 години

Така е по цял свят ,чедо ! И доста по скъпо.По цял свят са се ненаяли ,,гадовете"които пишат закони и правила. Ако попътуваш,ще се увериш,че много сме закъснели.Ами преди 20-30 години пътищата ни бяха ужасни,а в Европа /от Ниш нататък /се плащаше. Само Германия беше изключение?

55

До 46 Ф.С.Б.

преди 4 години

Как точно ще минат безплатно през Гърция бе юнак? Сигурно по море?!?!И какви пречки по различни от в Европа създадоха.Аман от невръстни, голобради ,,философи",не ходили по далеч от Люлин и Обеля!!!

fallback