fallback

"Приключиха всички количества с лични дезинфектанти. Няма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има внос на маски, доставка на дезинфектанти. За момента в нашата аптека, както и предполагам при другите колеги, които имат капацитет за това, започнахме производство на дезинфектанти", коментира пред Bulgaria ON AIR Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара.

"Дезинфектанти можем да произведем, но маски не", допълни той. Хората са започнали да се записват предварително за закупуването на маски, когато се появят такива. Той смята, че не се търсят антивирусни препарати.

"Тези, които сме на първа линия - фармацевтите на гише, личните лекари - не сме получили никаква инструкция от никого, което за мен е силно притеснително. Това е за пореден път, същото се случи и при епидемиите на свински и птичи грип", каза още Вълев.

"Не е подаден инструктаж към аптеките, не е подадена структурата на действие", допълни той.

Специалистът обясни, че епидемията от коронавируса не е по-различна от предишните с птичия или свинския грип.

"Гражданите виждат, че държавата не съгласува никакви смислени мерки и изпадат в паника", допълни Вълев.

"Разбрах, че в някои градове пенсионерите са закупили храна, за да не излизат от вкъщи. Това е правилна мярка от тяхна страна", смята той и смята, че според статистиката коронавирусът не е опасен.

Председателят на Националната аптечна камара смята, че отварянето на границите от Турция би довело до пренасяне на нови зарази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Хората ви казаха, че от маски полза няма. Мийте си ръцете и не се поддавайте на паникьорите като тоя измислен аптекар. Него го интересува само да пълни гушката.

13

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНяма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има внос на маски, доставка на дезинфектанти."и това ли Бойко да ви го достави бе каскет? Аптекарите откъде си доставяха досега маски и дезинфектанти - чрез МЗ ли?

12

Анонимен

преди 4 години

Тези, които сме на първа линия - фармацевтите на гише, личните лекари - не сме получили никаква инструкция от никогоами нали си специалист бе - какви инструкции очакваш? На първа линия сте аптекарите със зяпнали усти да се налапате покрай паниката.

fallback