Снимка: pixabay
fallback

Предимно румънски туристи са посетили област Добрич в края на миналата година, сочат данните на Териториално статистическо бюро-Североизток.

Намалял е общият брой на местата за настаняване в област Добрич в края на миналата година, но има увеличение на регистрираните нощувки с 15,8%, съобщи Илга Иванова, главен експерт в отдел "Статистически изследвания – Добрич“.

По нейни думи има ръст на пренощувалите лица в местата за настаняване през последния месец на миналата година с 4%. Чуждестранните туристи, посетили област Добрич през този период, са основно от Румъния (88.0%) и в много малка степен от Германия и Турция съответно по (1.5%), и Руската федерация (1.1%).

През декември 2019 г. в област Добрич са функционирали 46 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

Броят на стаите в тях е 2.2 хил., а на леглата - 4.7 хиляди. В сравнение с декември 2018 г. намаляват както общият брой на местата за настаняване - с 4.2%, така и броят на стаите и леглата в тях намаляват съответно с 9.4, и 9.5%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през декември 2019 г., е 16.7 хил., или с 15.8% повече в сравнение със същия месец на предходната година, съобщи "Фокус".

Приходите от нощувки през декември 2019 г. в областта достигат 1,370 млн. лв. От български граждани приходите съставляват 61.6% от общия обем, от чужди граждани - 38.4%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

3-то поколение софийски подобрен, без да е шоп:Споко сънародници, първо провинциятаще изчезне, а по късно и София ще се обезбългари.Шанс вече нямаме дори математически, презхилядолетията направихме каквото можах ме. Превзех ме каквото превзех ме. Окепазих ме, каквото окепазих ме. Но всичко това, вече си има край! Всеки да се спасява както може. Боже, бъди милостив към нас грешните. Амин

9

Горд Софиянец

преди 4 години

До 3 стига рева ве ***, що не си на полето да ме храниш, селянино?

8

Анонимен

преди 4 години

До 5 много са ти стари сведенията, сега Добрич е пълен с румънци, рядко ще чуеш българска реч,викат му Мамалигаград

fallback