Снимка: архив, БГНЕС
fallback

На трима души на Хасково, завърнали се преди няколко дни от Милано, е препоръчана 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ - Хасково.

Тримата - мъж, жена и дете, който не са семейство, нямат никакви симптоми за заразяване с коронавируса. Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията.

Oще по темата

От днес двама лекари от РЗИ започват денонощни дежурства на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево", информира още директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

Те ще измерват температурата на влизащи у нас пътници от рискови страни като Китай и Италия. Медиците са оборудвани с мобилни безконтактни термометри, които измерват температурата при насочване към челото.

При установяване на болни с висока температура пасажери те ще бъдат насочвани към лечебно заведение, допълни д-р Димитрова, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Звяра

преди 4 години

Бърлога вирус!!!

11

Анонимен

преди 4 години

Ние отдавна сме си със по страшен вирус.!Живот ли бе да го описваш!Да живее силиконааа!

10

неграмотни лекари

преди 4 години

Българинът няма никаква здравна култура.Кашля ,без да си слага ръка на устата,като види човек с маска се пули като че си извънземно.Миене на ръце и зъби е табу на две трети от нас.Ако пламнем сме обречении.Да започнем сами да правим маски .докато трае епидемията. На времето лекарите ходеха с маски при епидемии и тежко болни.Елате сега да видите има ли лекар,дори кашлящ да влезе на визитация дори при иперирани и тежко болни с маска.Даже ни убеждават,че маските няма да ни предпазят.

fallback