fallback


Близо 50 минути в час пик в градски автобус в Бургас пътници останаха арестувани, съобщи Bulgaria ON AIR. До затварянето на вратите се стига, след като кондукторката заявила, че е ограбена. Шофьорът натиснал паник бутона и затворил вратите.

След подаден сигнал на телефон 112 идва полицейска патрулка и започва да прави обиск на пътниците. В същото време обаче контрольорката установява, че парите от продадените билетчета всъщност са в другия й джоб.

Все още няма подадени жалби от пътниците, които имат право да поискат компенсации за закъснение за работа или училище. Този четвъртък ръководството на общинския превозвач ще реши какво наказание да наложи на контрольорката. Тя била изпаднала в шок и отказа да говори пред медиите.

"В едно от отделението на чантата е открила парите. Имаме санкция за уронване престижа на фирмата. Колегите ще преценят, след като прегледат записа", обясни управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

До AideeeeИма ''Закон за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 ''Според чл 28 ал 1 за неверни или заблуждаващи сигнали глобата е от 2000 до 5000 лева , ако не подлежи на по тежко наказание

28

Анонимен

преди 4 години

Пътниците може да съдят водача за ограничаване свободата им Мисля че полицията не може да прави обиск в такъв случай , едва ли са писали и протокол за обиск на всеки пътник Някой ако се наеме да ги съди ще ги скъса в съда

27

А

преди 4 години

А, можело да се натиска паник бутона при извънредни ситуации. Явно случая с ударено и съблечено до голо дете посред зима не е извънредна ситуация.

fallback