Снимка: БГНЕС
fallback

Жители на Благоевград излязоха днес на протест в защита на кмета Румен Томов. На площада пред сградата на Общината се събраха повече от 300 души, представители на местния бизнес, общински съветници и граждани, предаде БНТ.

Те искат Върховния административен съд да потвърди решението на Общинската избирателна комисия, с което отказа да свали от власт Румен Томов заради незаличената му в срок регистрация като едноличен търговец в Търговския регистър.

Според хората, настоящият кмет трябва да остане на поста си, тъй като работи усилено за подобряване на икономическата среда в града.

Томов в момента обжалва решението на Административен съд - Благоевград, според което кметът трябва да бъде отстранен от длъжност, защото е в нарушение на Закона за местната власт и местното самоуправление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Заза

преди 4 години

В Благоевград живеят 60000 жители. Затова има избори.

12

Сър Бятметаш Аците

преди 4 години

И Римската империя е пропаднала, и комунизма пропадна, ние продължаваме обаче да сме роби. Някои си мислят, че ако са се урЕдили на държавна сужба покрай гЪрбавото герберско управление, ще са вечни. Не, няма да сте вечни. Ще бъдете позорно изобличени и ще се чудите от кой мост да се 'фърлите. Дано успее новият кмет, в борбата с мафиотската клоака.

11

GG

преди 4 години

До ракСамо гробове са ти в главата. Толкова ли е зле положението ? Пишеше, че в църквите раздават безлатна храна. Ходи хапни нещо и се успокой малко...

fallback