Снимка: Президентство
fallback

Общ преглед
„Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК „Александър Стамболийски“ в село Славовица, област Пазарджик, съобщава пресцентърът на президентството.
Oще по темата

 
„Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата.
 
„От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя“, изтъкна вицепрезидентът.
 
„Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде“, призова Илияна Йотова.
 
Приветствието си вицепрезидентът завърши с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.
 
Обредното зарязване на лозите бе извършено от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на ЗТПК „Александър Стамболийски“ Иван Костов и кметския наместник на село Славовица Славчо Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 години

"Страхотна мъдрост... на Луи Пастьор"Луи Пастьор е учен, а не философ! Той не разбира от философия. Виното играе особена роля в живота му - за да предотврати вкисването му, той стига до метода пастьоризация, както и до революционната за времето идея, че вкисването на виното (и болестите) е резултат от дейността на микроорганизмиЗатова на него виното наистина му е донесло знание и успех, и той има основания да го превъзнася, но не бива тези негови думи да се приемат сериозно или буквално

34

Щерю

преди 4 години

Тая куха червена лейка си мисли, че като си бърбори, че казва нещо...

33

Анонимен

преди 4 години

Таизи *** нека се връща тях -- ама е захапала длъжността и ще дава акъл.Акъл от Комунист не искаме.

fallback