Снимка: Община Стара Загора

Бюджетът на Община Стара Загора за 2020 г. ще бъде 148 364 818 лева. Това реши на свое заседание общинският съвет.

Финансовият план на общината беше подкрепен от 38 от общо 51 общински съветници.

Това е бюджет на реалните възможности, балансиран и базиран върху доброто съотношение между приходи и разходи. Съобразен с приоритетите и желанията на гражданите, коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"С бюджета имаме да решим две основни задачи - да защитим повече средства за инвестиции в кварталите, да продължим подобряването на градския транспорт, да гарантираме инвестиции в екологията, за парковете, качеството на въздуха. В инвестиционната програма влизат и нови обекти като подобряване и благоустрояване на "Руския пазар", Зоопарка, изграждане на въжена градина и спорна зала в парк "Артилерийски" . Средствата са целеви и се влагат конкретно", добави кметът на Стара Загора.

По време на обсъждането, Живко Тодоров подчерта, че предстои да се извърши рехабилитация на уличната мрежа в индустриалната зона

На заседанието на първо четене бе приет с 44 гласа "За" и проектът на Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора.

След дебати в залата стана ясно, че ще бъдат внесени допълнителни предложения към него преди гласуването му на второ четене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase