Снимка: БГНЕС
fallback

В сряда започват масови проверки на коли, които замърсяват въздуха, съобщи Bulgaria ON AIR. Инициативата е на "Пътна полиция" и Столичния инспекторат.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи за новата акция.

Oще по темата

Газ анализатори, които преди година бяха доставени на КАТ, ще извършват проверките. Целта на акцията е да не се допускат автомобили, които не са в изправност да се движат по улиците и да замърсяват въздуха. 

За нерагламентирано горене на отпадъци в някои райони на столицата ще се извършат съвместни проверки на инспектората и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 4 години

Много ми е интересно хората защитаващи бензиновите автомобили, дали осъзнават, че най-опасни са токсичните газове, при които няма цвят и мирис? Това, че при дизеловите мирише, не означава, че са по-опасни. При това при фините прахови частици съвременните бензинови и дизелови автомобили замърсяват еднакво. В България колите не са проблем, проблем са печките, които замърсяват с ФПЧ десетки и стотици пъти повече от колите.

95

Евростандарт

преди 4 години

Евро 5 и 6Норми за фини прахови частици за всички подкатегории за леки и товарни автомобили до 3,5 тонаБензинови - 0,005 г/кмДизелови - 0,005 г/кмЧетете бе!

94

Анонимен

преди 4 години

Много ми е интересно хората защитаващи дизелите с противогаз ли ходят по улиците или изпитват усещането, че са безсмъртни. Не са. Това че не виждаш какво дишаш, не го прави по-здравословно. ФПЧ водят доказано да повишен риск от астма, пневмония и всякакви други белодробни смради, от там и убиват сърцата. Дизелът не е мислен да е чист и съответно не е. Ако ще се правят проверки, те трябва да са на една норма, не на различни. Не димящия камион да бъде пускан, щото бил в отделна графа и е ок. Не е.

fallback