Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Софиянци отново дишат мръсен въздух денс. По официални данни на Столичната община през изминалата вечер всички станции, с изключение на тази на Копитото, са отчели превишение на референтните граници за съдържание на фини прахови частици във въздуха, съобщава Bulgaria ON AIR

Замърсяването обаче не е достатъчно за въвеждане на зелен билет, но в сила днес ще са други мерки, като проверки по строежите и на други промишлени и битови източници на замърсяване. 
 
Според гражданските датчици на системата "ЕърСофия Инфо" на места в "Надежда" нормите са превишени 9 пъти, а също толкова мръсен е въздухът в "Красна поляна", "Сухата река", "Орландовци" и на други места в столицата.
 
Според данните на Европейския индекс за качеството на въздуха, освен в София, опасни превишавания на фините прахови частици има още в Пловдив, Велико Търново, Русе и Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

ние

преди 4 години

заблудените офси гласували пак наскоро за кака ни фънфуркова от партия ГепПзаявяваме че въздуха е чисти това са клевети пуснати от лошите комунисти които са си същите фанатици от времето на бай Тошо пазен от охранител сегашен ви бай Буда от Гепп

46

До 44

преди 4 години

Какво общо имат автомобилите със това замърсяване в София? Автомобилите генерират замърсяване от под 1 мкг/м3 от общо замърсяване от примерно 600 мкг/м3. И не забравяй, че средната възраст на автомобилите в София е 11 години. Не забравяй и че дизеловите и бензиновите автомобили с Евро 5 и 6 замърсяват еднакво с фини прахови частици.

45

До 36

преди 4 години

Казваш, че след като тецовете в София били държавни, то те не се управляват от мутродемократите на ГЕРБ. Браво, нов възход на геpбepacткaта мисъл.

fallback