Снимка: БГНЕС
fallback

КАТ почва акция срещу нарушителите сред водачите на камиони и автобуси. От днес до 17 февруари  ще се извършват засилени проверки на тежкотоварни превозни средства.

Ще се следи най-вече за превишена скорост и за водачи, които са седнали зад волана с алкохол и наркотици, както и за такива, които не са използвали регламентираните си почивки.

Това е акция, организирана от европейската мрежа ROADPOL, заради наблюденията, че в последно време са зачестили пътно-транспортните произшествия, в които виновни са именно водачите на камиони или автобуси.

За последната акция, която се проведе през декември, са проверени над 8 000 тира и 1700 автобуса. 22 тира са спрени от движение до отстраняване на нередностите.

Най-честите нарушения са употреба на алкохол и шофиране без обезопасителен колан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

venix

преди 4 години

Това не го ли правят по принцип или през останалото време си ла.пкат един на друг?!

9

Кх

преди 4 години

Чудесно, а за скорост кога ще започнат да ги следят.....бичат с превишена скорост редовно....100----110----120....мен това повече ме притеснява от това дали си е сложил коланЯ...

8

Делчев

преди 4 години

аз най редовно си карам бувкан чат пат нашмъркан. завра на милицшонера една двайстолевка в врата да пие една бира и ме оставя на мира. без тва в града всичките ме знаят и мене и бащата и не им държи

fallback