Снимка: БГНЕС
fallback

Продължава издирването на двамата изчезнали туристи в Стара планина под връх Ботев. Баща и синът му на 17 години тръгнали към връха още във вторник и от тогава са в неизвестност, пише bTV.

Oще по темата

Управителят на хижа „Рай“ е видял последен двамата мъже на 4 февруари вечерта. Поели към върха през нощта, но времето рязко се влошило.

Спасители от Калофер и Карлово ги търсят, но връзката с двамата е изгубена. Очаква се издирването да продължи и днес въпреки сложните метеорологични условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

и още

преди 4 години

Кучетата. Обикновено те не се отделят на големи разстояния от работещите с тях полицаи. А е добре да има отделен отряд от специално обучени кучета за работа на далечни разстояния. Както е в случая. Кучето да тръгне из планината със задача. Някъде на нашийника му примерно, може да има камера или маркер за проследяване. Така хората знаят във всеки момент къде се намира то. За да не губи енергия и време за схватки с диви животни, да си има излъчвател на нашийника, да отпъжда отделните хищници.

12

идеи

преди 4 години

Трябват повече туристически заслони, за да има заблудени туристи къде да си отпочинат и да се свържат за помощ. Хм. Защо не са измислени някакви туристически маркери? Нещо, което да маркира човека /етикет, лепенка, жилетка, емблема, нещо такова/, този маркер да е проследим по полицейските машини и човекът би бил открит за минути и измъкнат за половин час. Който иска, за сигурност да носи такъв маркер.

11

х

преди 4 години

В сряда беше големия сняг, тези двамцата тръгвайки вторник, не се ли впечатлиха от прогнозите, които навсякъде тръбяха, че времето ще се влоши. Сега пак изразходване на държавен и частен ресурс за да намерят двама търсачи на силни усещания.

fallback