fallback

Почти невъзможно ще стане отдаването под наем за краткосрочно ползване на имоти през платформите Booking и Airbnb, ако се приеме предложението на ГЕРБ собствениците да имат одобрението на поне половината съседи, за да могат да извършват такава дейност. Това коментира Борис Павлов, основател и изпълнителен директор на Flat Manager, в предаването "Бизнес Старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Има и други начини да се осигури спокойствието на съседите - чрез саморегулация", коментира Павлов. Според него в много от случаите съседите са се разбрали собственикът, който иска да отдава краткосрочно, да плаща по- високи етажни такси и допълнителните приходи отиват за облагородяване на общите части. По този начин всички са щастливи.

"При последното предложение за регулация на сектора се създава проблем, за да се предотврати хипотетичен проблем", допълни изпълнителният директор.
 
"От близо три месеца с българската стартъп асоциация BESCO водим преговори с различни народни представители, с министъра на туризма Николина Ангелкова, с президента Румен Радев. Опитваме се да изградим диалог, за да се създаде регламент, който да работи за всички, които да осигурява на 100% събираемост на данъци, на националната сигулност", обясни Павлов.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Тази дейност не трябва да отпада. Просто трябва да се регламентира добре. Който вдига шум и има много оплаквания от съседи, да му се закрива дейността. Изрядните стопани обаче нека си развиват дейност. Без Airbnb, туристите в София и България много ще намалеят, ще пострадат много бизнеси и туризма като цяло

12

ЗАБРАНА НА AIRBNB

преди 4 години

ДА СЕ ЗАБРАНИ НАПЪЛНО AIRBNB !!!!

11

ЗАБРАНА НА AIRBNB

преди 4 години

ДА СЕ ЗАБРАНИ НАПЪЛНО AIRBNB !!!!

fallback