Снимка: БГНЕС

128 снегопочистващи машини са работили тази нощ по улиците на София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община, цитирани от в. Монитор.

Всички улици, по които се движи градския транспорт са обработени със смеси против заледяване. Извършват се и почиствания на вътрешните улички в кварталите.

В момента тече проверка на пътните платна на Южната дъга- Опесъчават се пътищата в парк "витоша"- Драгалевци- Алеко и Бояна- Златни мостове. Екипи на почистващите фирми продължават да почистват вътрешно- квартални улици в районите на Овча Купел, Люлин, Младост, Витоша, Панчарево, Красно село- опасни и стръмни участъци и вътрешно-квартални , в Илиянци- връзката с Околовръстния път, Връбница, Триадица, Искър и Нови Искър.

В момента се почистват подлези и спирки на градския транспорт. Екипи на Аварийна помощ и превенция и Столичния инспекторат контролират състоянието на пътищата в града и извършват обходи.

За момента няма спрени маршрути на градския трансорт. Водачите да излизат н апътя само с добре оборудвани автомобили, както и да шофират със съобразена скорост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase