Снимка: БГНЕС
fallback

23-ма души са задържани от пловдивската полиция при специализирана и мащабна акция на пътя под наблюдението на прокуратурата.

Двама души са арестувани заради подкуп.

Били са проверени 2011 МПС и 2633-ма водачи като са съставени 179 акта и 201 глоби по фиш.

За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи. Двама от проверените водачи-един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл.304 а от НК.

При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества.

52 от автомобилите пък са били технически неизправни.

Установени са нередности и в документацията - 10 от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност , а 49 от проверените лица са били с нередовни документи.

Най-голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5-ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най-високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

пропов

преди 4 години

Мнооо зле са нещатаЗа една нощ толкова пияндурници и наркомани зад волана, направо е плашещо. А тия двамата с подкупа много лошо изгоряха. Да караш кола в БГ се оказва доста смело начинание. Дано да продължат тия проверки, че да се изчистят пътищата. Кой ще го хванат, кой ще се уплаши, но ефект ще има. За мен пияндетата зад волана са мерило за съвестта и наглостта на нацията. Е, ясно стана каква нация сме. Ракиена държава!

18

ПроСоТо

преди 4 години

м/у другото,ТРЯБВА да призная :-Махленския хулиган и уличен бияч от село Банкя,ВРЕМЕННО изпълняващ длъжността "минпридсиданиль" ,явно знае как да се оправя!..Той обича КУЧЕТАТА..ЯВНО е запознат с тяхната природа....И от явно по-явно ги ИЗПОЛЗВА ..Това нема как да не му се признае!..ТРАГЕДИЯТА е в това,че С КУЧЕТА и ПАТЕРИЦИ НЕ се управлява държава!..Разбира се,Банкянеца НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА това!..Той ще драпа с нокти и зъби за бронирания му джип докато му го изтръгнат от лапите...тогава-

17

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонимен16преуважаемий,това НЕ е работа на прокурата,а най-тривиално ЗАДЪЛЖЕНИЕ на органите на КАТ!!!!Има си установени процедури при установяване на нарушения и те НЕ СА в обсега на работа на "прокуратурата"!!!!!!!..Но,Яйцеглавия е решил да "Прави помен с чужда пита"..

fallback