Архив: Булфото
fallback

До дни на летищата в София, Варна и Бургас ще бъдат монтирани нови термокамери, които вече са поръчани. Мерките се предприемат заради опасния коронавирус от Китай, съобщи Bulgaria ON AIR.

За нуждите на медицинските специалисти вече е направена поръчка за допълнително специализирано облекло, ръкавици и маски.

Здравните власти у нас продължават строго да следят медицинското състояние на двете българки, завърнали се от Китай и Тайланд. Двете жени в момента са под медицинско наблюдение в инфекциозни структури.

Тази мярка е с превантивен характер заради съобщени от лицата грипоподобни симптоми и необходимостта да бъдат направени съответните изследвания с цел категоричното отхвърляне носителството на коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Такива инициативи очаквайте от хора с недовършено образование напр. до 8-ми клас. Неграмотни които говорят ше праим, аз каах и.т.н.

6

Dd

преди 4 години

Кой ще ги гледа обаче? Трябва да обхваща поток пристигащи и заминаващи и да има човек който да следи директно потока от хора на място за да отсее съмнително то лице на момента. Ще трябва някой да бъде там на място само за тази работа. Медицинско лице ли ще е? Кой?

5

Анонимен

преди 4 години

Простотии. Каква работа вършат тези камери? Нито ще установят неразболял се заразоносител, нито ще отделят хилядите болни от други инфекции от болните точно от тази.Има си тестове с реактиви за установяване на вируса. Това, че у нас ги няма, говори само да средновековното ниво на здравеопазването ни.Не харчете пак безсмислено пари. За друго са нужни те.

fallback