Снимка: Общината
fallback

Плевен е единственият град у нас, а вероятно и в цяла Европа, със 100 процента екологичен градски транспорт. Това заяви кметът на общината Георг Спартански при представяне на новата електронна билетна система за таксуване.

Той припомни, че градът е инвестирал около 54 млн. лева за развитие на тролейбусния си транспорт. Подменена около 90 на сто от контактната мрежа, която е разширена с около 7 километра и е обхванала всички основни градски квартали, закупени са нови тролейбуси. В момента най-старите тролейбуси на Плевен са на възраст 4-5 години, а новите - на една, посочи кметът.

По думите му в края на миналата година започват и нови проект на стойност 18 млн. лв. за закупуване на електробуси. С тях ще бъдат покрити маршрутите в Индустриалната зона, както и за някои от най-близките селища - като Гривица и Опанец, които всъщност са квартали на града. Тези инвестиции към екологичен транспорт изискват повече разходи за поддръжката, изтъкна Спартански пред БТА.

В Плевен градският тролейбусен транспорт обслужва годишно около 20 милиона пътници. Днес бе направена демонстрация на функционалността на новоизградената електронна билетна система, която се очаква да влезе в експлоатация до май.

До края на годината системата за електротранспорта предвижда въвеждане и на видеонаблюдение в 16 възлови кръстовища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Pleven

преди 4 години

Плевен изобщо не случи на кмет......Докога ще го търпим....дано не дълго....дано скоро да дойде кмет,който да е комуникативен с хората,да прави всичко за града и да разрешава проблемите в града.

17

Тоско

преди 4 години

Такова е**ане в Плевен съм правил, че едва ли някъде другаде може да се случи. Изсмукаха ми и последната капка

16

Анонимен

преди 4 години

И с транспорт и без транспорт, все тая. В Плевен всеки се вози сам в колата и ако може до тоалетната да отиде с нея, най-добре. Не смеят да се разходят по главната, всички са в колите и бръмчат. Всяко семейство има по 2-3 коли, да не би да ги помисли някой за бедни. Да се помисли за това. Иначе единственото хубаво нещо е СИНЯТА ЗОНА, която трябва да се разшири и да се разчистят всички стари паркирани коли.

fallback