Снимка: БГНЕС

Спира използването на хартия в Общинския съвет в Ружинци. За съветниците са осигурени таблети и безплатен интернет. Това съобщи кметът на общината Александър Александров.

На предстоящото заседание на общинския съвет - 11-те общински съветници ще получат материалите си по електронен път. Устройствата са купени на лизинг, а срокът на изплащане е две години. 360 лева е месечната вноска за тях, както и за достъпа до интернет, която ще плаща общината, каза Александър Александров.

"Идеята ни е да работим със съвременна техника и да се превърнем в т.н зелена община, за да намалим средствата за хартия и използването й.

Изсичането на дърветата води и до намаляването на кислорода, който те отделят и подобряване качеството на въздуха, затова ние в община Ружинци решихме да направим тази първа крачка с намаляването на разходите за хартия и мастило. Ще постигнем още и по-бързо предаване на материалите на общинските съветници.

На своите електронни пощи те ще получават цялата информация, както и кметовете и кметските наместници, така че работата на Общинския съвет в Ружинци да е още по-прозрачна", коментира кметът.

На сесията на местния парламент бяха определени заплатите на кметските наместници. Те ще получават по 670 лева. Приета бе и управленската програма на кмета до края на мандата му.

Програмата цели постигане на качествена промяна при управлението на общината с очакване в края на мандата община Ружинци да се превърне в една стабилна, модерна и просперираща община - община от европейски тип със съвременна инфраструктура, устойчиво развитие и повишено качество на живот, каза за БТА Александър Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase