Снимка: БГНЕС
fallback

Грипна епидемия е обявена от утре в Перник, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Мярката се предприема заради нарасналото ниво на заболяемост от грип и остри респираторни заболявания и достигане на епидемични стойности към днешна дата, както и наличието на  данни за циркулация на грипни вируси тип А.

За периода от 20 до 26 януари най-висока е заболяемостта има във възрастовите групи 0-4 г. /1360,76 на 10 000 души/, следвана от възрастовата група 5-14 г. /1287,99 на 10 000 души/.

РЗИ е връчила предписание на началника на РУО на МОН за прекратяване на учебните занятия от утре и обявяване на дните до 5 февруари включително за неучебни на територията на област Перник.

По време на грипната епидемия няма да се разрешават детски и женски консултации, планирани операции и свиждания в болниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Хан Тервел

преди 4 години

Кукери и Сурви до това водят. Божия съд е страшен: земетресение, безводие, отровен въздух, болести.Ама на тях все някой друг им е виновен..

12

Северозападнал

преди 4 години

Цялата страна е пламнала, само задръстеняците от Враца са здрави!!!!Чакат да се прехвърли двойно изискването и искат винаги да са последни във всичко. Не схващат, че напр. Варна обяви грипна епидемия-Превантивно, а е Следвантивно.

11

Анонимен

преди 4 години

Как да си мият ръцете без вода?Грипа е заразно заболяване

fallback