Снимка: БГНЕС
fallback

Възможно е пожарът в автоморга в Хасково, при който над 100 авотмобила изгоряха, да е тръгнал от искра от оксижен. Пожарът пламна в събота, а в продължение на часове гъст черен дим се издигаше над града.
 
"Към момента тече досъдебно производство. Събират се доказателства. Ще бъде изготвена пожаро-техническа експертиза. Пунктът е работил, като е имало и хора в обекта. През годините са правени няколко проверки на моргата. Последната е през 2016, като нарушения не са установени", каза пред "Нова тв" Митко Чакалов, началник на Районна служба "Пожарна безопасност" в Хасково.

Oще по темата

Една от версиите е, че огънят е тръгнал от работа с оксижен. В мрежата вече изтекоха и клипове, на които се вижда, че на обекта се работи.

От РСПБ обясниха, че от противопожарна гледна точка колите не трябва да бъдат наредени една върху друга, макар че тези автомобили са за скрап и металът се води негорим материал.

Предстои регионалната екоинспекция да извърши проверка за дейността на автоморгата.

"Общината няма компетенции да следи за законността, от гледна точка на лицензионни режими. От няколко месеца сме започнали регулярни проверки на нерегламентирани сметища, като с това целим да намалим риска за хората", каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ооо

преди 4 години

Каква ли компетенция има общината... защо не ги закриват направо тия общини...

7

Патолог

преди 4 години

За хората в моргата на Хасково - няма опасност.

6

Анонимен

преди 4 години

Диоксините са си полезни, спор няма. Но най-хубавото им е, че организъмът не ги изхвърля. За бременните са особено препоръчителни.

fallback