Снимка: БГНЕС
fallback

Токсично е замърсяването на водите на река Марица между Пазарджик и Пловдив, където вчера изплува мъртва риба. Това сочат първите резултати на взетите проби. Бързите тестове са отхвърлили наличието на цианид.

До момента са извършени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири фирми в района на Пазарджик, пише Bulgaria ON AIR. Вредните вещества са стигнали по течението от Пазарджик до Пловдив и Първомай, има опасност да стигнат и Хасково.
Oще по темата


Течът на вредни вещества е от фирма, която се занимава с преработка на отпадъци и събиране на вторични суровини. Все още властите уточняват какво е опасното вещество във водата.

Районната прокуратура в Пазарджик издаде заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата.

Няма опасност за качеството на питейната вода в Пловдив, но превантивно се ограничава ползването на две от четирите помпени станции в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

Избиха рибата!

26

Анонимен

преди 4 години

м дааа,ето защо сме имали нужда от отпадъци в бг,затова явно ги внасят ударно,увеличават неимоверно слуката при риболов,за в бъдеще се очакват и големи хуманитарни подобрения,като трета ръка ,втори нос и др. екстри

25

Анонимен

преди 4 години

Нв е вярно че няма опсност !Реалният замърсител е покрит !Утре пак ще трови водите !Защото никои не знае каква е отровата.Рибата патиците в Пловдив умряха .Жабите също умряха основна храна на щъркелите.Герб направиха от Марица канал за отпадъци !Кой е виновен около реката да няма живот .?

fallback