Снимка: Булфото
fallback

Кораби на НАТО акостираха на морската гара във Варна. Те са от Втората постоянна противоминна група на Алианса и ще привличат погледи до понеделник. А днес варненци и гости на града можеха да се качат на борда им и да ги разгледат отблизо.

В състава на групата са кораби от Военноморските сили на Румъния, Германия и Турция. България е представена от базовия миночистач "Прибой" където се изви и най-дългата опашка от чакащи. В слънчевия ден десетки решиха да разгледат отблизо натовските кораби, съобщи Bulgaria ON AIR.

Сигурността беше затегната. Желаещите да се качат на борда бяха проверявани от Военна полиция. Някои бяха впечатлени от гледката, други не толкова.

Корабите са тук на рутинно посещение. Целта на съвместното плаване е да се подобри сътрудничеството при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО.

Също така и да се развие военната готовност на участващите сили и да се допринесе за морската сигурност в Черно море. Командир на групата е капитан ІІ ранг Валентин Влад.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Калеко Алеко

преди 4 години

До 11 ... Няма как да има рушка база, на украинска територия. На всички съвременни географски карти Крим е част от Украйна, а това че там сега се вее рушко знаме, както обича да казва товарищ Радев, се дължи на референдум проведен от зелени човечета, за което путинова раССия е изолирана от цивилизования свят със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... !!!

51

тя

преди 4 години

НАТО трябва да се саморазпусне , защото само "цица" от такива страни като БГ !

50

Русофил

преди 4 години

Голям прогрес ,НАТО е една военна организация която разби Сърбия,създава конфликти под командването на САЩ.Русия никога няма да напада България,манупулацията е много силна от медий и интернет.Конфликта може да бъде съдаден само т НАТО наредиха се по руските граници на опашка КАКВО ОХРАНЯВАТ там?Българите се заблуждават и илюзия е всичко че са членове.Само да няма война????Бъгария е територия плац за воените,жалко за природните дадености климат,море,планини,минерална вода.

fallback