Снимка: Община Ямбол
fallback

Кметът на Община Ямбол, Валентин Ревански, ще дари месечната си заплата за лечението на Роберта Христова от Ямбол, която повече от 2 години се бори с левкемията, съобщават от Общината.

Лечението на момичето преминава през две трансплантации на костен мозък, които не дават нужния резултат. Сега пред Роберта се открива нова възможност за лечение: експериментална и скъпоструваща CAR T-cell терапия, която се извършва само в Израел, САЩ и Китай.

Предстои изпращането на всички необходими документи до клиниките, което ще позволи предоставянето на конкретна оферта за процедурата, съобщават нейни роднини.

От клиниката в Тел Авив обаче са предложили предварителна цена за лечение на стойност от 816 000 лева. Тази сума е непосилна за нейното семейство, което се уповава на добрината на хората.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански всеки месец дарява заплатата си за талантите на Ямбол или в помощ на нуждаещи се деца и ученици, както беше обещал при встъпването си в длъжност.

Всеки може да помогне на Роберта тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

СССР2

преди 4 години

Виж кво, 23, не дописвай неща към коментара ми, за да подвеждаш хората какво съм казал. Не бъркам ЯРМ с рентген, точно за рентген си говоря и колко струва "като за чужденци". Това се прилага в пълна сила и в Израел, Гемания и където щеш. Не си ли гражданин на съответната държава, плащаш скъпо. Това не е някакъв невъобразим за проумяване факт. Също невярно е, че съм говорил срещу лекарите. Не, просто констатирам практиката на някои от тях и опитах да обясня необикновено високите цени.

20

СССР2

преди 4 години

До ТеоТи може и да се възмущаваш, но как като идват чужденци в България и лекарите ги одират по 500 лв за рутинен преглед и рентген например? За съжаление животът струва скъпо, особено ако го повериш на чужда държава. За да може специалистите там да я лекуват с еднакъв приоритет с този на местните граждани, естествено, че трябва да се плати висока цена. Или дай щото те са богата държава да правят безплатни операции за целия свят? Комунистите нека заделят от пари за охраната и мерцедесите си!

19

Тео

преди 4 години

Направо като прочетох тея 816 000 лева извикав от възмущение и целия автобус разбра. Кво значи за да се излекуваш милионче трябва си задели всеки ?!? Бах тея еврей не се *** . 100 к или 200 разбирам ама милион , тва е непосилно за 99,9 %от населението ако не го поеме държавата (абсурд , теея от НЗОК само виждат 8 и че р 6 цифри и спират да четат

fallback