Снимка: БГНЕС
fallback

Шофьор на линейка не помага на жена в тежко състояние. Видео с арогантното му поведение възмути хора в социалните мрежи.

На клипа се вижда как шофьорът отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката - буквално няколко стъпала надолу.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха  пред Нова тв, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

"Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха", сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката.  Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

Цинично Шофьор на линейка в Пловдив отказва да помогне да свалят болна жена from TrafficBul on Vimeo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Анонимен

преди 4 години

Каква е тая новина, това се случва всеки ден в България.

149

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Това е един от многото случай,които доказват ДЕГРАДАЦИЯТА НА НАЦИЯТА!!!!!Тези проблеми не са от вчера и всеки го знае,и нищо не се прави,и всичко си продължавааааа.........

148

Анонимен

преди 4 години

Редно е да падат правителства , когато спешната помощ не е обезпечена по никакъв начин .

fallback