Снимка: БГНЕС
fallback

Средства за справяне с щетите от пожарите в Австралия събират ученици от Търговище.

Възпитаните на Първо СОУ "Св. Седмочисленици" организират дарителска кампания, чрез която искат да помогнат на пострадалите от пожарите, съобщи пред БТА Анета Милева, преподавател по български език и литература.

Oще по темата
Децата са записали кратко видео, с което призовават своите приятели да дарят, макар и малка сума, за възстановяване на щетите от пожарите. В посланието им се казва: "Повече от месец сме свидетели на ужаса от бушуващите огньове и не искаме да останем безучастни към трагичните събития. Затова призоваваме всички наши приятели, учители, родители и съученици да дарят малки суми, с които да подпомогнат инициативата. Събраните средства ще изпратим чрез Червения кръст".

Младите хора - посланици на ЕП, обясняват че правят това, защото е важно хората да са съпричастни. Според тя е нужно да се осъзнаят причините за бедствието и да се ангажират хората с решаването на глобалните екологични проблеми.

"Ние сме поколението, което може да спаси планетата от предстоящата екологична катастрофа. Онзи, който спаси и една единствена душа, спасява света", убедени са учениците.

Кутиите за дарения са поставени на входа на училището и във фоайето по природни науки на третия етаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Робин Худ

преди 4 години

Такива каузи са по добре когато са регионални. Нуждаещи се има навсякъде, но най много като се поогледат.

39

читател

преди 4 години

Някой пак изработи децата, да натрупа актив.Помощ, за една от най-богатите страни в света, чийто премиер се шляеше из Хаваите докато страната му гореше. Пък и никой не си даваше зор, гледам ги по разни тв по една кола на няколко километра, с жалки пръскалки, имитация на дейност, в презадоволените страни все чакат някой да им свърши черната работа. След два месеца , при стотици пожари едва включиха военните. И то заваля. Като в Калифорния.

38

Hogan

преди 4 години

Австралийците биха ли събирали пари за дарения , ако в България имаше пожари или други бедствия? Никога!!!!

fallback