Снимка: БГНЕС
fallback

В подписка до Министерския съвет, до екологичното министерство и до агенцията за безопасност на храните, жителите на пазарджишките села Величково и Юнаците протестират срещу започналото изграждане на нова индустриална свинеферма в непосредствена близост до населените места, съобщава БНР.

Oще по темата

Според местните хора е недопустимо да се отглеждат прасета в промишлени количества в район, където десетки стопани бяха принудени да ликвидират животните в „задните си дворове" заради африканската чума.

Кметът на село Юнаците Стоян Кузев коментира случая като заяви, че се готви гражданско неподчинение и затваряне на пътища в района. „Не знам кой и как им разреши в населено място да правят свинекомплекс, тъй като върлува африканската чума. Аз като физическо лице не мога да гледам едно прасе, а той ще гледа пет хиляди прасета. Защо? Питаме ние управлвяващите и чакаме отговор естествено от  тях", категоричен е кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Обезправяват ни и ни заробват. Искат да не си отглеждаме храната, да сме зависими, да сме безпомощни. Ако кажат да гладуваме, да сме гладни. Ако поискат да ни продават по 100 лева килото, да могат. Заплашват ни с умопомрачителни глоби и затвор. Те са ДЯВОЛИ! САТАНА управлява Европейския съюз. НПО-та всеки ден ще отнемат деца, или най-малкото ще тормозят и стресират хората.

10

Анонимен

преди 4 години

местан закри всички жетеринарно медицински институти още преди да сме влезнали в Евросюза. А доколкото животните отглеждани от обикноженни хора то те нямат ваксина и не живеят в подходящи услвия. Естествено е да има зарази.

9

Анонимен

преди 4 години

виж ти,промишлено може да се отглеждат,домашно не.Корпорациите настъпват,личността се обезличава,свободите ги няма,човек няма право да се грижи сам за себе си и прехраната на семейството,трябва да работи за някой друг и да купува произведеното от друг.Независимост не е разрешена,такива хора са опасни,търси се контрол върху всичко и всеки,принудително се създават консуматори,не чрез качество а чрез забрани

fallback