Потребители обаче сигнализират за оцветители, които буквално боядисват ръцете при обелване на кората.
Независимо от това, че тези плодове са характерни за зимния сезон, редица експерти обясняват, че те биват боядисвани с химикали, за да изглеждат по-добре. Доколко обаче това би могло да е опасно за здравето ни?
Темата коментира Николай Роснев, заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните и Нели Йорданова, генерален директор на Асоциация растителнозащитна индустрия България.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Щерю
преди 4 годиниЕдни взривяват, други боядисват с вредни химикали хранитге, трети изнасилват и колят момичета, четвърти крадат водата на цели градове! Абе, то ВСИЧКИТЕ сме за затвора вече...
4
Анонимен
преди 4 годиниПръскат със "светена" вода!
3
Анонимен
преди 4 годиниС всякакви отрови!