Снимка: БГНЕС
fallback

Обрат по делото за взрива на гара Хитрино. Той не е предизвикан от печка на твърдо гориво, гласи окончателното заключение на пожаро-техническата експертиза, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Тя беше представена на днешното съдебно заседание в Шумен. Според писмените заключения на експертите, върху печката има повреди, но те са възникнали преди експлозията. Стъклото е запазено цяло, тоест не е имало взрив вътре в нея.

Досегашната версия за експлозията беше, че тя е възникнала от печката, която се е намирала на 280 метра от дерайлиралата цистерна.

На 10 декември 2016 година влакова композиция с пропан бутан дерайлира и се взриви. 7 души загинаха, 29 бяха ранени, а десетки къщи - разрушени. Подсъдими са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Георгиев

преди 4 години

Чудя ви се, що се титуловате - "журналисти"?!Искрата може да дойде от всякъде....За кой българин това е важно?!Какво всъщност ми казвате?! Дрън,дрън....лаф да става. После, що били на сто и нам си кое място....За мен е важно:* Защо дерайлира влака* Кой е виновен* Виновният ще плати ли щетите

30

Умен

преди 4 години

Ся да ви сфетна. Кага са трият железо у железо, фъркат искри!😉

29

Дон Железни

преди 4 години

Защо се протака делото,Ами просто:-некадърно извършен оглед на местопроизшествието,понеже материята е строго специфична и не е за следователски ленивци, които от 15 г.не ходят по произшествия;--прокурорски страх и неориентираност, защото при такова произшествие с фактическа и правна сложност прокурора може сам да извърши огледа или да посети местопроизшествието,за да контролира дейността на"знаменитостите-Следователи;-политически поръчки... локомотиви на ..."Булмекс"..***.,хербарий...лешари

fallback