Снимка: Dnes.bg
fallback

84-годишен мъж от благоевградското село Селище осъди банка за дискриминация. Той е завел граждански иск заради неосигурен достъп на хора с увреждания.

През 2017 г. мъжът, който се придвижва с инвалидна количка, два пъти се опитал да влезе в банковия клон. Множеството стълби и липсата на изградена естакада обаче му попречили.

Мъжът е завел иск срещу банката за 4800 лева. Окръжният съд в Благоевград присъди да му бъде заплатена сумата от 2000 лв., предаде bTV.

Банката трябва да изгради и поддържа архитектурна среда, която да не затруднява достъпа на лица с увреждания до клона й в Благоевград, както и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни нарушения, се казва в решението на магистратите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

До RДа, така е. Ако си строен млад човек, няма проблем дори да подтичваш в това тясно пространство между двете релси за количка. Това правя тогава, когато има калабалък по стълбите, особено в час пик на централните метростанции.Но имаше един период, когато повече не можеше да си стоя у дома след тежко навяхване на единия ми крак. Трябваше да ходя на работа още преди окончателното възстановяване. И тогава разбрах как патят възрастните хора и тези, които имат някакъв проблем с долните крайници.

14

Анонимен

преди 4 години

Само една банка ли има в Благоевград?

13

R

преди 4 години

До АнонименГлупости, какво им е недостъпното на перилата. Спокойно се движиш между релсите за количките. Освен това, като не можеш да вървиш по-стълбите, ползвай асансьора :)

fallback