fallback

В силистренската болница изписаха първите бебета за 2020 година – две двойки близнаци, родили се в третия ден от новата година.

Според лекарите в родилното отделение от повече от 10 години не са се раждали близнаци като първи януарски бебета. Затова във фоайето на отделението беше претъпкано от щастливи роднини.

Най-напред се появиха новите жители на община Ситово – близнаците Айкуд и Айтеч, първи рожби на Айлин и Мелин. Според кмета на Ситово раждането на близнаци не е случайно.

"Това е един знак от съдбата, че нещата ще се променят в България. Надяваме се да се променят и нашата мила родина в близко бъдеще да бъде тази, която беше преди 30-40 години – изпълнена с млади хора", коментира кметът Сезгин Алиибрям пред Bulgaria ON AIR.

Час след това от родилното бяха изписани и новите силистренски граждани – Мариана и Деан. И за кмета на Силистра новите граждани на крайдунавския град са особен знак.

"За наша радост те са близнаци – братче и сестриче и се надявам това да е един изключително добър показател и знак за раждаемостта през следващите месеци и години", посочи градоначалникът д-р Юлиян Найденов.

Бебетата и техните родители си тръгнаха с много подаръци и финансова подкрепа от кметовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Да са живи и здрави децата!

12

Анонимен

преди 4 години

Първите бебета родени за 2020 в Силистра са Марина и Деан а първите изписани са Айкут и Айтач. Забелязах некомпетентността в репортажа ви, първо относно имената на децата и второ като цяло нямате представа кой кога е роден!

11

Анонимен

преди 4 години

Не е само Силистра - Плевен се обезлюди все едно е след война...Вечер след 20.00 ч. човек не се вижда по улиците .

fallback