Снимка: Pixabay

Воден режим в село Прелом от ловешката община. Местните хора се оплакват, че вече пет месеца живеят по този начин, съобщи bTV. А през последния месец са принудени да живеят без вода по пет дни.

Жителите на селото разказват, че проблемът с водата е от години. Те казват, че не могат да продължават да живеят по този начин, защото все повече дни стоят без вода.

„Изворите са почти пресъхнали и това е от много години. Осигурена е водоноска, от която хората си наливат вода“, коментира Васко Панков, кметски наместник.

„Проблемът идва основно от водоизточниците, които от години насам постоянно пресъхват. Тази година засушаването е най-сериозно“, добави Христо Семков от ВиК-Ловеч.

Според него решението на проблема ще е нов водоизточник и подмяна на водопроводната мрежа. За целта обаче са нужни много средства. Цялата подмяна ще струва около 60 000 лв. на човек.

„Това не е задължение на ВиК дружеството. Средствата, които трябва, са страшно много и ние нямаме такива възможности“, допълни още Семков.

„Търси се решение на проблема. С него са запознати почти всички институции, проведени са срещи с областния управител и кмета на общината. Общината със собствени средства няма как осигури ремонта“, коментиря Цветан Георгиев, зам.-кмет на Община Ловеч Цветан Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase