Архив: Булфото

През месец май ще започне да действа модернизираната и разширена пречиствателна станция в комплекс "Златни пясъци", каза днес кметът на Варна Иван Портних, който представи част от големите проекти, по които ще работи общината през настоящата година.

През съоръжението ще преминава целият обем канализационни води в района, което ще гарантира чистотата на морето. С разширението станцията вече ще бъде за 67 000 еквивалент жители.

До средата на годината трябва да приключи вторият етап от обособяването на Синя зона в града, допълни Портних, цитиран от БТА.

Той ще обхване широкия център на Варна, а паркоместата ще бъдат 5752. Пак до лятото трябва да приключи и строежът на новото голямо кръгово кръстовище, което ще свързва новият булевард "Левски" с още два възлови за града булеварда.

До няколко месеца ще стартира проект за създаване на икономическа зона съвместно с община Аксаково, допълни Портних. По думите му през настоящата година ще продължи изпълнението на двете рибарски пристанища, които се намират в район "Аспарухово".

Освен това с 15 милиона лева, осигурени от МРРБ, ще бъде отворен крайморският път от Варна към "Златни пясъци", който е неизползваем от близо 15 години заради свлачище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase