Снимка: Pixabay
fallback

Лекари, медицински сестри и инженери от Босилеград работят в Кюстендил и Дупница.

Причината е високата безработица в Западните покрайнини, която достига 60%, съобщи БНР.

В община Кюстендил е назначен млад компютърен специалист от Босилеград, завършил университета в Русе.

22-годишинят Иван Васильов от Босилеград е назначен по поддръжката и управлението на компютърните системи в общината в Кюстендил. Младежът пътува с кола всеки ден от Кюстендил до Босилеград и обратно - около 40 километра в едната посока.

Медици от Босилеградско са част от екипите на болници в Кюстендил и Дупница.

Шестима босилеградчани-лекари са на щат към районната болница в Кюстендил - те са се устроили вече и с жилища и заради даваните дежурства са на постоянно разположение, каза главният лекар на лечебното заведение д-р Александър Величков.

Лекари и медицински сестри от Босилеградско е назначила и болницата в Дупница, каза зам.-областният управител на Кюстендил д-р Матей Попниколов, който е работил там като хирург:

"Има, има лекари, които работят. В областната болница в Кюстендил, в частните в Дупница - те са около 5-6 човека, живеят си в Дупница на квартира. А сестри има и повече. Не всички са сръбски, има и македонски граждани", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Обединена България

преди 4 години

Идвайте братя.Ньойският договор изтече и гадните сърби да ни връщат земите.Много беди сме виждали от нашите приятели сърбите,трябва да се действа с тях твърдо.Колко български народ измъчиха и още тормозят нашите сънародници в западните покрайнини.

7

Костадин

преди 4 години

Най-после тях държава започва пълноценно да се възползва от просперитета си на членка на ЕС на пук на съветския окупатор, върнал ни във феодални времена с безумния си комунизъм!

6

Сата НАТО

преди 4 години

Руските *** дизлайкват обединението на българите.

fallback