Снимка: БТА, архив

Курбан за по-малко катастрофи бе раздаден на шофьорите, преминаващи по пътя Смолян - Пловдив в района на разклона за Забърдо.

Инициативата се провежда за 15-а година по идея на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди, заместник областният управител на Смолян Владимир Гърбелов, кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев и на Забърдо Валентин Черпоков, директорът на ОД на МВР- Смолян ст. комисар Николай Димов се включиха в раздаването на курбана.

Правенето на курбан няма да спре катастрофите, но в такива светли дни трябва да се уповаваме и във вярата си, да се надяваме, че и с помощта на Бог, и на държавата ще спрем това безумие по пътищата, което се случва ежедневно, заяви Александър Сиди.

Според него е ужасно за страна с такава демографска катастрофа да губим хора по пътищата като по време на война. Текат разговори за промяна в Закона за движение по пътищата с идеята да направим много по-сериозен контрол и върху водачите, и върху самите моторни превозни средства, информира Сиди. Той допълни, че трябва да подобрим пътната култура и усещането на водачите какво трябва да правят на пътя.

Черната статистика на катастрофите по пътищата в област Смолян показва общо 75 пътно-транспортни произшествия с четирима загинали и 106 ранени от началото на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase