Снимка: Кадър, Нова тв

За поредна година туристи се оплакват от опашки за лифта в Банско. Сега на скиорите се налага да чакат не само на качване, а и на слизане от планината, защото лифтът не може да поеме потока от туристи.

В последните дни се налага съоръжението да работи извънредно, за да може всички хора да слязат от Бъндеришка поляна. А причината е, че ски пътят още не работи и заради това скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се налага да чакат лифта.

Представител на фирмата концесионер Иван Обрейков обясни и причините за създалата се ситуация. "Първият проблем, който от 11 години съществува, е че няма разрешение за изграждане на втора кабинкова линия. Заради което сутрин има опашки. Топлото време през декември оказаха влияние и оръдията ни не можаха да работят, за да подготвим и ски пътя", каза пред Нова тв Обрейков.

От два дни имало подходящи температури и този проблем ще отпадне и ски пътя ще бъде пуснат.

Мъжът допълни, че няма хора, които остават в планината. По думите му ски индустрията в България "закъсва", защото от близо 15 години не е направено нищо, което да улесни скиорите.

Обрейков е категоричен, че въпреки проблемите, отлив от желаещи да карат ски над Банско няма. "Хората обичат Банско. Той е световно известен курорт", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase